Kořeny YogiTea čajů

17. 05. 2017

Kořeny YOGI TEA® pocházejí z 3000letých indických ayurvédských učení o rovnováze mezi tělem, myslí a duší. V šedesátých letech se tradice indické jógy a ayurvedy poprvé představily zbytku světa. Yogi Bhajan, mistr Kundalini jógy, byl průkopníkem tohoto holistického jógového životního stylu, který povzbuzoval lidi, aby žili šťastný, zdravý a vědomý životní styl.
V roce 1969 přišel Yogi Bhajan na Západ a přinesl s sebou nesmírnou znalost Ayurvedy. Jako učitel holistického života sdílel s mudrci své moudrosti a znalosti Ayurvedy a jógy se svými studenty a zároveň jim sloužil aromatickou směs čajových čajů, kterou láskyplně nazvali "jogínským čajem".
Tato jedinečná ayurvédská čajová směs je založena na originálním receptu od Yogi Bhajanu a obsahuje skořici, kardamom, zázvor, hřebíček a černý pepř. To bylo nejprve prodáno v Evropě v sedmdesátých létech, a od roku 1987 pod oficiální značkou YOGI TEE ®. Dnes si lidé po celém světě vychutnávají speciální směsi více než 80 vybraných ekologicky rostoucích bylin a koření, které dodávají 44 odrůdách YOGI TEA® jejich nezaměnitelnou chuť a zdravé vlastnosti.

Jako průkopník ájurvédských bylinných a kořenových čajů se společnost YOGI TEA® od 80. let zavázala k metodám ekologického zemědělství. V době, kdy neexistovaly žádné ekologické certifikáty a produkty s udržitelným zdrojem byly vzácností, hledala spolešnost YOGI TEA®​ v nejvzdálenějších koutech světa nejlepší organické přísady pro  jedinečné směsi čajů.
Ekologické zemědělství pomáhá chránit krásu, plodnost a vitalitu Země tím, že dělá bez syntetických pesticidů, minerálních hnojiv nebo genetického inženýrství. Tento přirozený a udržitelný přístup k zemědělství chrání půdu, vodu a vzduch a zachovává jedinečnou rozmanitost druhů země. Recyklace uzavřené smyčky s živými cykly, které jsou co nejdokonalejší, šetří suroviny a snižuje spotřebu energie.
Všechny produkty YOGI TEA® jsou označeny ekologickým logem EU a představují kvalitní bylinné a kořenové čaje vyráběné za použití přísně ověřeného způsobu ekologického zemědělství, zpracování a skladování. Dodavatelé našich ekologických přísad jsou také certifikované ekologické společnosti a jsou akreditovány oficiálními kontrolními orgány, jako je IMO. Stejně jako ekologické logo EU, čajové koření YOGI TEA® a koření obsahují různé národní organické loga.

zpět na blog